fredag 18 september 2015

Papardelle alla puttanesca med sardeller, kyckling och Grana Padano


2 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 tomater
Olivolja
1 1/2 msk sardellcrème
1/2 msk tomatpuré
1 förpackning krossade tomater (210 gr)
1/2 dl vatten
1 msk honung
1/2 tsk salt

50 gr Grana Padano
1 msk fryst persilja

300 gr kycklingfilé
Salt och svartpeppar

1/2 ask fryst persilja

180 gr papardelle

Sätt ugnen på 175°.

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket.

Finhacka lök, vitlök och chili. Tärna tomater. Fräs allt i olivolja på medelvärme 3-4 minuter. Tillsätt sardellcrème, tomatpuré, krossade tomater, vatten, honung och salt. Låt småputtra 15-20 minuter.

Grovriv Grana Padano. Lägg i en skål och blanda med persilja.

Skär ett horisontellt snitt på kycklingfiléerna och fyll filéerna med ostfyllningen. Krydda med lite salt och svartpeppar.
Stek kycklingen i en stekpanna med lite olivolja, 1-2 minuter per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 10-15 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

Koka papardelle enligt anvisning på förpackningen.

Blanda nykokt pasta med tomatsås och persilja. Servera med Grana Padanofylld kyckling.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: