fredag 18 september 2015

Pankostekta calamares med tomatsalsa, pommes och citron


2 portioner

1 bakpotatis
Olja
Salt
Svartpeppar

1 1/2 dl rysk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 krm salt

1 ask körsbärstomater
1/2 rödlök
1 kruka dill
1/2 förpackning röda linser, sköljda och avrunna (145 gr)
2 krm chili flakes
1 krm salt
1 1/2 tsk rödvinvinäger

1 ägg
Vetemjöl
Panko

200 gr bläckfiskringar
Salt

1 citron

Sätt ugnen på 250°.

Skär bakpotatisen i stavar och lägg på en plåt (gärna med bakplåtspapper). Blanda med olja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Blanda yoghurt med en pressad vitlöksklyfta och salt.

Halvera körsbärstomaterna och finhacka rödlök. Grovhacka dill. Lägg allt i en skål tillsammans med röda linser. Blanda med chili flakes, salt och rödvinsvinäger.

Vispa upp ett ägg på en tallrik. Lägg vetemjöl på en tallrik och panko på en annan tallrik.

Krydda bläckfiskringarna med lite salt. Vänd bläckfiskringarna först i vetemjöl, därefter ägg och sist i panko.

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek panerade bläckfiskringarna frasiga 1-2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Klyfta en citron. Servera till nystekta calamares, potatisstavar, tomatsalsa och vitlöksyoghurt.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: