2 portioner
1 tsk olja
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
1 1/2 krm salt
1 fänkål
1/2 förpackning röda linser
1/2 ask machésallad
3 gula lökar
1 1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 tsk flytande honung
75 gr Gruyèreost
2 förgräddade pizzabottnar
1/2 burk salviakräm (130 gr)
Sätt ugnen på 250°.
Blanda olja, dijonsenap, honung, rödvinsvinäger och salt i en rymlig salladsskål.
Halvera fänkålen. Skär bort roten och strimla fänkålen så tunt som möjligt. Blanda ner i dressingskålen tillsammans med röda linser.
Finstrimla löken. Bryn löken på medelvärme i lite smör 4-5 minuter. Krydda med timjan, salt och honung. Fräs i ytterligare 1-2 minuter.
Finriv osten.
Lägg pizzabottnarna på en plåt (gärna med bakplåtspapper). Bred på salviakräm. Srpid ut den stekta löken och toppa med riven gruyère. Gratinera i övre delen av ugnen 5-7 minuter.
Blanda ner machésalladen i fänkålssalladen. Servera till nygräddad tarte flambée.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar