2 portioner
1 gurka
1 grön paprika
1/4 purjolök (ca 50 gr)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 röd paprika
1/2 rödlök
100 gr Grana Padano
1 vitlöksklyfta
1 msk fryst persilja
3/4 tsk chili flakes
1/2 tsk salt
2 tsk vitvinsvinäger
1 förpackning tortillabröd, mini (8 st)
Skär gurka, grön paprika och purjolök i mindre bitar. Lägg allt i en bunke eller blender. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta, vatten, vitvinsvinäger, olivolja och salt. Mixa till en soppa med stavmixer, eller i blendern. Smaka eventuellt av soppan med mer salt och vinäger.
Finhacka röd paprika och rödlök. Finriv Grana Padano. Lägg allt i en skål och blanda med en pressad vitlöksklyfta, persilja, chili flakes, salt och vitvinsvinäger. Lägg ut 4 tortillabröd. Fördela fyllningen och toppa med 4 tortillabröd som lock.
Stek bröden 1-2 minuter per sida i en torr stekpanna. Skär nystekta quesadillas i kvartar.
Servera soppan till ost- och paprikafyllda quesadillas.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar