måndag 14 november 2011

Funghi Trifolati


4 personer

300 gr blandad svamp (t ex champinjoner, kantareller, karljohansvamp)
1 vitlök

½ chilifrukt
½ dl olivolja
½ dl vitt vin
½ dl finskuren persilja
1 msk repad timjan
Juice och finrivet skal av ½ citron
Salt och peppar

Tvätta, rensa och skär svampen i grova bitar. Skär vitlöken på mitten med skalet kvar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hette upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i svampen och vitlöken med snittytan ner. Stek på hög värme tills svampen och vitlöken har blivit mjuk och fått fin färg. Häll i vinet och låt det koka in. Tillsätt chili, persilja, timjan, citronjuice och skal. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett ft och hyvla över parmesan. Servera med ett surdegsbröd eller crostini.



Inga kommentarer: