6 äggvitor
½
tesked salt
250
gr socker
+
2 teskedar socker
½
tsk vinsyra
1
tsk vaniljsocker/essens
Smör
till formen
250
gr vispgrädde
4
passionsfrukter
175
gr björnbär
175
gr jordgubbar
Värm
ugnen till 220°.
Vispa
äggvitorna och saltet tills skummet blir fast och fint. Tillsätt sockret lite åt
gången, sen vinsyran och vaniljen. Vispa under hela tiden tills allt är fast
och blankt.
Smörj
en långpanna och fyll med marängen. Sätt in i ugnen, stäng ugnsluckan och stäng
sedan omedelbart av ugnen och lämna över natten. Öppna inte luckan!
Vid
servering, lägg över marängen på ett stort fat. Vispa grädden och bre ut den över
marängen. Skeda ut passionsfrukt över kakan och lägg på jordgubbar och björnbär.
Strö över de sista teskedarna med socker.
Recept: Nigella Lawson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar