½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 dl vatten
1 tsk kryddor typ kummin eller örter
1 tsk salt
Blanda linfrön, sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön med vatten. Tillsätt kryddor och saltet. Blanda ordentligt. Bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 40-45° (50° med öppen lucka). Det tar mellan åtta timmar till ett dygn att baka knäcket, beoende på ugn. För riktig raw-känsla ska brödet bakas på låg temperatur, men det går bra på högre och kortare tid också, men då bevaras inte näringen på samma sätt.
När kexen går att bryta som knäckebröd är de klara. Förvara torrt och svalt i en låda som sluter tätt.
Tips!
Krydda med provençalska kryddor, oregano, timjan, rosmarin, basilika, lavendel eller rivet skal av en citron.
Om det är svårt att fördela blandningen ta hjälp av ett bakplåtspapper till som du trycker ut blandningen med.
Recept och bild: Rawfood av Erica Palmcrantz och Irmela Lilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar