torsdag 29 oktober 2015

Tempurakyckling med het grapefruktsalsa och rostade cashewnötter


2 portioner

1 3/4 dl jasminris

2 vitlöksklyftor
1 tsk chili flakes
1 tsk socker
1/2 lime, saften
2 grapefrukter, gul eller röd

300 gr kycklingfilé
2 krm salt
1 påse tempuramix
2 1/4 dl kallt vatten
Neutral olja

1/2 kruka koriander
50 gr torrostade cashewnötter
Japansk soja

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

Mortla ihop vitlök, chili flakes, socker och pressad saft från en halv lime. Skala och tärna 2 grapefrukter. Blanda med dressingen.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt. Blanda tempuramix med kallt vatten. Blanda ner kycklingen i smeten. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wokpanna eller stekgryta, Stek kycklingen 5-6 minuter, eller tills kycklingen är gyllenbrun, frasig och genomstekt.

Grovhacka koriander och cashewnötter. Blanda med grapefruktsalladen.

Servera tempurastekt kyckling med grapefruktsallad, jasminris och japansk soja.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

1 kommentar:

Diskopinne sa...

Tack! Detta var från Linas matkasse, eller hur? Det var sååååå gott!!!!