2 portioner
1 3/4 dl jasminris
2 vitlöksklyftor
1 tsk chili flakes
1 tsk socker
1/2 lime, saften
2 grapefrukter, gul eller röd
300 gr kycklingfilé
2 krm salt
1 påse tempuramix
2 1/4 dl kallt vatten
Neutral olja
1/2 kruka koriander
50 gr torrostade cashewnötter
Japansk soja
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Mortla ihop vitlök, chili flakes, socker och pressad saft från en halv lime. Skala och tärna 2 grapefrukter. Blanda med dressingen.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt. Blanda tempuramix med kallt vatten. Blanda ner kycklingen i smeten. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wokpanna eller stekgryta, Stek kycklingen 5-6 minuter, eller tills kycklingen är gyllenbrun, frasig och genomstekt.
Grovhacka koriander och cashewnötter. Blanda med grapefruktsalladen.
Servera tempurastekt kyckling med grapefruktsallad, jasminris och japansk soja.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
1 kommentar:
Tack! Detta var från Linas matkasse, eller hur? Det var sååååå gott!!!!
Skicka en kommentar