450 gr potatis
½ ask ruccola
1 msk lag från kaprisburken
½ burk kapris (avrunnen), 27 gr
1 tsk dijonsenap
1 msk vatten
1 msk olja
Salt
Svartpeppar
300 gr torskrygg
2 krm salt
1 ägg
½ förpackning salladslök
20 gr riven västerbottenost
½ förpackning rädisor (50 gr)
½ knippe grön sparris
Smör
Salt
Svartpeppar
Värm ugnen till 150 grader.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Lägg ruccola, lag från kaprisburken, kapris, dijonsenap, vatten och olja i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Lägg torskrygg i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga i ugnen 15-17 minuter.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägget och koka i 7 minuter. Spola kallt och skala ägget. Skär ägget i mindre bitar. Finstrimla salladslök. Lägg allt ien liten skål och blanda med västerbottenost.
Halvera eller kvarta rädisor och sparris. Fräs i en stekpanna i lite smör 1-2 minuter. Krydda med salt och peppar.
Toppa ugnsbakad torskrygg med äggströssel. Servera med sauce verte, frästa grönsaker och nykokt potatis.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar