onsdag 16 maj 2018

Fetasallad med grön sparris

4 portioner

2 knippor grön sparris
2 dl frysta sojabönor
100 gr blandad grönsallad
250 gr fetaost
½ rödlök
50 gr pistaschnötter
50 gr paranötter
Olivolja
Balsamvinäger

Koka sparrisen hel eller i mindre delar i lättsaltat vatten i ca 5 minuter, eller tills den är mjuk.
Häll sojabönorna i ett durkslag och skölj dem med kallt vatten för att snabbtina dem.
Fördela salladen i fyra djupa tallrikar och lägg sparris och sojabönor ovanpå. Skär fetaosten i mindre bitar och finhacka rödlöken. Strö ut alltsammans över tallrikarna. Grovhacka paranötterna och toppa salladen med dem och pistaschnötterna.
Servera med god olivolja och fin balsamvinäger.

Recept och bild: Ulrika Davidsson
"Nya kickstarter med Ulrika"

Inga kommentarer: