onsdag 16 maj 2018

Zucchinirullar med parmaskinka och ricotta

4 portioner

2 zucchini
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
50 gr pinjenötter
250 gr ricotta
½ kruka hackad färsk basilika
1 krm salladskrydda
100 gr parmaskinka
Färska basilikablad att garnera med
Sallad att servera till

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär zucchini i tunna skivor på längden. Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor. Krydda med salt och peppar.
Rosta pinjenötter i en torr panna. Spara några att garnera med. Krossa de rostade pinjenötterna i en mortel. Blanda ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. Fördela ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka. rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. Strö över de rostade pinjenötterna och ugnstek i 20 minuter. Garnera med basilikablad och servera med sallad.

Recept och bild: Ulrika Davidsson
"Nya kickstarter med Ulrika"

Inga kommentarer: