1½ dl couscous
½ knippe bladpersilja
½ citron
Salt
½ gul lök
½ zucchini
250 gr lammfärs
Olja
2 pressade vitlöksklyftor
1 paket saffran
1½ tsk spiskummin
3/4 tsk malen kanel
½ tsk cayennepeppar
2 krm salt
1 förpackning krossade tomater
1 ask russin (42 gr)
½ tärning köttbuljong
½ dl matyoghurt
½ kruka koriander
Koka couscous enligt anvisning på förpackning.
Skiva lök och tärna zucchini. Fräs lammfärs 1-2 minuter i lite olja i en stekgryta. Tillsätt zucchini, lök och pressad vitlök. Krydda med saffran, spiskummin, kanel, cayennepeppar och salt. Låt fräsa 1-2 minuter. Tillsätt krossade tomater, russin och buljongtärning. Sjud under lock 6-7 minuter.
Grovhacka bladpersilja. Blanda kokt couscous med persilja och finrivet skal och pressad saft från en halv citron. Smaka av med salt.
Toppa grytan med yoghurt och koriander. Servera med örtcouscous.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar