2 personer
1½ dl jasminris
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk fryst ingefära
3/4 dl jordnötter
Olja
2 tsk socker
2 krm cayennepeppar
1 msk japansk soja
1½ dl kokosmjölk
300 gr kycklingfilé
1½ tsk curry
½ tsk salt
Olja
1 lime, zest
1 kålrabbi
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 lime, saft
Koka riset enligt anvisning på förpackning.
Finhacka schalottenlök och vitlöksklyftor. Fräs tillsammans med ingefära och jordnötter i olja i en liten kastrull. Tillsätt socker, cayennepeppar, soja och kokosmjölk. Låt sjuda 5-6 minuter. Mixa med stavmixer.
Dela kycklingfiléerna i större bitar. Krydda kycklingen med curry och salt. Stek kycklingen i en stekpanna med olja, 4-5 minuter tills kycklingen är helt är helt genomstekt (innertemp 72 grader). Firiv skalet från en lime och strö över den stekta kycklingen.
Grovriv eller tärna kålrabbi. Finhacla vitlök och chili. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från den använda limen.
Servera kyckling med sataysås, kålrabbisallad och jasminris.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar