2 portioner
135 gr jasminris
½ dl majonnäs
½ msk japansk soja
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
1 msk tomatpuré
1 msk japansk soja
1 morot
1 kålrabbi
1 msk socker
1 tsk rödvinsvinäger
300 gr torskfilé
Panko
Salt
1 ägg
Vetemjöl
Neutral olja
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och soja i en liten skål.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Finhacka chili. Blanda ihop till en dressing tillsammans med tomatpuré, socker, soja och vinäger. Har du en liten mixerbunke så mixa allt med stavmixer.
Skapa och grovriv morot. Skala och finstrimla kålrabbi. Lägg allt i en salladsskål och blanda med dressingen.
Skör torskfilén i portionsbitar. Krydda med salt. Vispa upp ett ägg i en skål. Lägg mjöl och panko i separata tallrikar./låga skålar. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek den panerade fisken ca 2 minuter per sida.
Servera pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad, jasminris och sojamajonnäs.
Recept och bild: Linas matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar