4 portioner
600 gr strimlad kycklingfilé
150 gr teriyakisås
1 msk olivolja
Salt
300 gr jasminris
Salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk smör
2 st pak choi
60 gr bladspenat
2 msk olivolja
½ tsk socker
½ tsk salt
Saft av ½-1 hel lime
Rostade sesamfrön
100 gr majonnäs
1 msk ljus soja (japansk)
1 tsk sesamolja
1 tsk senap
Koka upp en medelstor kastrull med 5,5 dl vatten. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min.
Blanda olivolja, socker, salt och limesaft efter smak i en skål.
Skölj spenat och grovhacka pak choi. Blanda med dressingen med grönsakerna. Strössla på sesamfrön.
Blanda majonnäs, soja, sesamolja och senap i en mindre skål.
Skär kycklingen i strimlor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kycklingen med salt och stek under omrörning i 4-5 minuter eller tills brynt och genomstekt. Tillsätt teriyakisås, vänd runt och sjud i 1 minuter eller till genomvarmt.
Rör ner vitlök och smör i riset precis innan servering.
Serva teriyakikyckling med ris, pak choi-sallad och asiatisk majonnäs.
Recept och bild: HelloFresh
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar