2 portioner
1 blomkålshuvud
Olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt
½ gul lök
25 gr cashewnötter
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
½ tsk sambal oelek
1½ tsk spiskummin
1 tsk curry
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
2 krm salt
½ gul lök
Olivolja
2 dl vatten
1½ dl kokosmjölk
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk flytande honung
Färsk koriander
Cashewnötter
Pitabröd, pulled pork bread eller naanbröd
Värm ugnen till 225 grader (varmluft) eller 250 gr (vanlig).
Skär blomkål i små buketter. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
Finhacka gul lök och lägg i en liten mixerbunke tillsammans med cashewnötter, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, spiskummin, curry, malen ingefära, malen koriander och salt. Mixa till en smet med stavmixer.
Klyfta gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs löken ca ½ minut. Tillsätt currypaste och fräs allt ytterligare ca 1 minut. Blanda ner vatten, kokosmjölk, buljong och honung. Låt sjuda ca 8 minuter. Smaka av med lite salt.
Värm/tillaga bröd enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka koriander.
Vänd ner den rostade blomkålen i cashewnötscurryn och toppa med koriander och cashewnötter. Servera med brödet.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar