2 portioner
1 fänkål
1 tsk persillade
Olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
1 kycklingbuljong
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 gr risottoris
1 frp saffran
50 gr riven parmesan
6 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
Olivolja
Salt
Svartpeppar
200 gr chorizofärs
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1½ msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
Olivolja
2 dl vatten
1 krm salt
Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg i en bunke med iskallt vatten. Häll av innan servering och lägg i en skål. Blanda med olivolja, vinäger, persillade, salt och nymald peppar.
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och fräs lök och vitlök tillsammans med risottoriset ca 1 minut. Tillsätt saffran. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Forma chorizofärs till ca 8 köttbullar. Tärna tomat och finhacka vitlök.
Stek köttbullarna i en stekpanna med lite olivolja ca 4 minuter. Plocka ur köttbullarna och lägg på en tallrik. Tillsätt tärnad tomat och vitlök i stekpannan och fräs ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, vatten, paprikapulver och salt. Låt sjuda ca 2 minuter. Lägg tillbaka chorizofrikadellerna i såsen och sjud ca 10 minuter, tills köttbullarna är helt genomstekta.
Blanda ner riven parmesan i saffransrisotton och smaka av med lite salt och nymald peppar. Servera direkt till chorizofrikadellerna, tomatsås och fänkålssallad.
Recept och bild: Linas matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar