2 portioner
450 gr potatis
1 gul lök
Olivolja
Salt
Svartpeppar
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 msk dijonsenap (mer eller mindre efter önskemål gällande sting)
Salt
150 gr rödkål
1 rött äpple
1 tsk balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 msk pressad citron
2-3 msk rapsolja
1 tsk persillade eller italiensk salladskrydda
Ev några valnötter
280 gr kyckling (filé eller innerfilé)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1 schalottenlök
1 tsk dragon
½ msk dijonsenap
1 äggula
Värm ugnen till 225 grader (varmluft) eller 250 gr (vanlig).
Blanda majonnäs, creme fraiche, dijonsenap och lite salt i en skål.
Blanda vinäger, honung, citron, olja och krydda i en salladsskål. Skär äpple i små tärningar och strimla rödkålen och blanda ner i skålen tillsammans med dressingen.
Tärna potatis, ca 1x1 cm. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i övre delen av ugnen ca 12 minuter.
Grovhacka gul lök. Blanda lök med potatisen och rosta ytterligare ca 7 minuter.
Finhacka schalottenlök. Lägg i en rymlig skål eller form och blanda med dragon, dijonsenap och äggula.
Skär kyckling i mindre bitar. Stek i en stekpanna med lite olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt steka tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner kycklingen i senapsblandningen.
Servera kyckling Greta med lökrostad potatis, dijonnaise och kål- och äppelsallad.
Tips! Du hittar recept på Biff Greta med fläsk här.
Receptinspiration: Linas Matkasse och Sevab
Bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar