2 portioner
2 vitlöksklyftor
20 gr bladpersilja
1 msk oregano
½ tsk chili flakes
300 gr minutfilé kyckling
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
400 gr potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1 gurka
1 bananschalottenlök
50 gr fetaost
Vitvinsvinäger
Salt
Värm ugnen till 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig).
Finhacka vitlök och bladpersillja. Lägg i en bunke och blanda i torkad oregano, chili flakes, vinäger, olivolja, salt och nymalen peppar. Spara 3/4 av chimichurrin till servering.
Lägg ner minutfilén i (1/3) marinaden och låt marinera minst 15 minuter.
Halvera gurkan och gröp ur kärnhuset. Kärnhuset blandas ner i chimichurrin (3/4). Skär gurkan i 1 cm tjocka halvmånar. Finhacka lök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med smulad fetaost, lite vinäger och salt.
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymalen peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 4 minuter per sida, tills den är helt genomstekt. Lägg upp kycklingen på ett fat och låt vila några minuter innan servering.
Servera kycklingen med resten av chimichurrin, rostad klyftpotatis och feta- och gutksallad.
Recept och bild: Linas matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar