2 portioner
2 ägg
1 silverlök
½ zucchini
2 pressade vitlöksklyftor
1 pkt saffran
3/4 tsk malen kanel
3/4 tsk spiskummin
2 krm chili flakes
1 krm salt
1 burk konserverade körsbärstomater
1 ask russin (42 gr)
3/4 dl vatten
½ tärning grönsaksbuljong
½ knippe bladpersilja
100 gr snackmorötter
Olja
½ tsk socker
1 krm malen kanel
½ krm salt
1 förpackning naanbröd
Värm ugnen till 200 grader.
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner 2 ägg och låt koka 7 minuter. Spola kallt.
kiva silverlök. Tärna zucchini. Fräs alla grönsaker i lite olja i en traktörpanna tillsammans med pressade vitlöksklyftor. Krydda med saffran, kanel, spiskummin, chili flakes och salt. Låt fräsa 1-2 minuter. Tillsätt en burk körsbärstomater, russin, vatten och grönsaksbuljong. Sjud under lock 5-7 minuter.
Dela snackmorötter på längden. Fräs morötterna i en stekpanna med olja. Krydda med socker, kanel och salt. Låt fräsa 2-3 minuter.
Tillaga naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka persilja. Skala och halvera de kokta äggen. Toppa gryta med persilja och ägghalvor. Servera med nybakt naanbröd och morötter.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar