lördag 2 september 2017

Lemongrass chicken med rostade cashewnötter och chilistekt tat soi


2 portioner

1 3/4 dl jasminris

1 bit ingefära (2 msk)
50 gr citrongräs
1 gul lök
300 gr kycklinglårfilé
2 pressade vitlöksklyftor
Olja
2 tsk vetemjöl
1 msk socker
2 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
1 ½ dl vatten

1 kruka tat soi
Olja
2 krm chili flakes
1 krm salt
1 skvätt vitvinsvinäger

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Skala och finhacka ingefära. Banka citrongräset. Dela det i större delar eller finstrimla så tunt som möjligt efter önskemål. Klyfta lök. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar.
Fräs kyckling, lök, ingefära, citrongräs och pressade vitlöksklyftor i lite olja i en stekpanna 4-5 minuter.
Blanda ner vetemjöl, socker, japansk soja, kinesisk soja och vatten. Koka ihop 4-5 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).

Skär bort tat soi (inkl stjälkarna) från krukan. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs tat soi ½ minut. Krydda med chili flakes, salt och en liten skvätt vinäger.

Servera med chilistekt tat soi och jasminris.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: