tisdag 7 maj 2019

Krispiga fläskfrikadeller med limeblad och passionsfruktsalsa

2 portioner

1 3/4 dl jasminris

100 gr grönkål
Olivolja
Salt

½ dl majonnäs
½ msk japansk soja

½ gurka
2 st passionsfrukter
½ rödlök
20 gr koriander
½ krm salt
1 krm chili flakes

15 st limeblad
250 gr fläskfärs
2 msk ströbröd
½ tsk salt
3/4 tsk chili flakes
4 msk mjölk
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Ströbröd

Värm ugnen till 175 grader.

Koka jasminris enligt anvisningar på förpackningen.

Lägg grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen 15-17 minuter, tills grönkålen är krispig.

Blanda majonnäs och soja i en liten skål.

Skala och tärna gurkan. Finhacka rödlök och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Halvera och gröp ur innehållet från passionsfrukterna. Blanda ner i skålen tillsammans med alt och chili flakes.

Mortla sönder limebladen. Ta bort stjälkarna. Blanda ströbröd, limeblad, salt, chili flakes och mjölk i en bunke. Blanda ner pressad vitlök och fläskfärs. Forma färsen till 12-14 små köttbullar. Rulla köttbullarna i ströbröd och stek sedan krispiga i en stekpanna med olja, 6-8 minuter eller tills frikadellerna är helt genomstekta (innertemp 72 grader).

Servera krispiga frikadeller med passionsfrukstsalsa, grönkålschips, sojamajonnäs och jasminris.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: