2 portioner
4 delade kycklingklubbor från Bjärefågel
Olivolja
1 tsk torkad timjan
3/4 tsk paprikapulver
½ tsk salt
5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk vitvinsvinäger
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
150 gr kantareller
1 3/4 dl arborioris
Olivolja
40 gr Grana Padano
Salt
Svartpeppar
100 gr svartkål
Olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
½ kruka rosmarin
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg de delade kycklingklubborna i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, timjan, paprikapulver och salt. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 82 grader).
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Ställ åt sidan.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs tillsammans med kantareller och ris i olivolja i en stekgryta. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt. Rör då och då.
Skär svartkål i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs svartkålen 1-2 minuter på hög värme. Pressa ner en vitlöksklyfta och krydda med salt.
Finriv Grana PAdano och blanda ner i risotton. Smaka av med salt och peppar.
Finhacka färsk rosmarin och strö över den ugnsrostade kycklingen. Servera till krämig kantarellrisotto och stekt svartkål.
Recept och bild: Linas matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar