2 portioner
1 lammlägg
½ aubergine
½ tsk salt
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
Olivolja
3 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
½ tsk chili flakes
1 flaska rött matlagningsvin
½ tärning kycklingbuljong
1 tsk socker
½ kruka rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 citron, skalet/zest
180 gr pappardelle
50 gr Grana Padano
Värm ugnen till 225 grader. Lägg lammläggen i en liten ugnsform. Värm mitt i ugnen tills köttet går att lossa från benet, ca 10-12 minuter. Eller värm lammläggen i mikrovågsugn på full effekt 2-3 minuter, tills köttet går att lossa från benet. Spara skysåsen.
Tärna aubergine (1x1 cm). Lägg i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå 5-10 minuter. Skölj auberginen och låt torka på lite hushållspapper.
Finhacka lök. Fräs lök, aubergine och pressad vitlök i olivolja i en traktärpanna, 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré, rosmarin och chili flakes. Tillsätt matlagningsvin, kycklingbuljong och socker. Låt sjuda 2-3 minuter. Blanda ner lammlägg och sky i traktörpannan. Sjud ytterligare 4-5 minuter. Plocka gärna isär köttet i grytan.
Finhacka färsk rosmarin och vitlök. Lägg i en skål och blanda med finrivet skal av en citron.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackning.
Grovriv Grana Padano. Blanda den nykokta pastan med lammragun. Toppa med rosmarinsgremolata och Grana Padano. Servera direkt.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar