torsdag 28 september 2017

Dijonfylld lövbiff med parmesan- och örtpommes, tomatsallad och dragonsmör


2 portioner

500 gr potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
25 gr riven parmesan

½ schalottenlök
25 gr smör, rumstempererat
1 ½ tsk torkad dragon
½ tsk vitvinsvinäger
½ krm salt
Svartpeppar

3 plommontomater
½ schalottenlök
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
½ krm salt
Svartpeppar

½ kruka timjan

250 gr lövbiff
1 krm salt
Svartpeppar
Dijonsenap
25 gr riven parmesan

Värm ugnen till 250 grader.

Skär potatisen i cm-tjocka strimlor. Skölj potatisen i kallt vatten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter, rör om potatisen efter halva tiden.

Finhacka en halv schalottenlök. Lägg i en liten skål tillsammans med rumstempererat smör, dragon, vinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Mosa ihop med en gaffel.

Skär 3 plommontomater i mindre bitar och finhacka schalottenlök. Lägg i en skål och blanda med olivolja, vinäger, salt och och nymald svartpeppar.

Finhacka färsk timjan.

Lägg ut lövbiff på en skärbräda. Krydda med salt och svartpeppar. Vred ut ca 1 tesked dijonsenap på varje skiva. Strö över riven parmesan och 1/4 av den hackade timjan. Rulla ihop till en rullad. Fäst gärna med tandpetare.
Stek rulladerna runtom i en stekpanna med olja. Låt steka på medelvärme 4-6 minuter.

Blanda den rostade potatisen med riven parmesan och resten av den hackade timjanen.
Servera till dijonfylld lövbiff, dragonsmör och tomatsallad.

Recept och bild: Linas matkasse

Inga kommentarer: