måndag 5 augusti 2013

Västerbottentrekanter


200 g västerbottensost
250 g keso
2 ägg
svartpeppar
ev lite salt
1 dl finhackad bladpersilja
1 förpackning filodeg (1 förp motsvarar
ca 270 g)
100 g smält smör

Sätt ugnen på 200°C.
Fördela Västerbottenost i mixern och tillsätt Keso. Ha i ägg och persilja, och
kör igen. Krydda med svartpeppar och ev. salt.
Tina filodegen. Bred ut ett ark, på ett bakplåtspapper så fastnar det inte,
pensla med det smälta smöret. Täck de övriga arken med en fuktad
handduk, de torkar snabbt. Lägg ett ark ovanpå. Skär degen i längsgående
strimlor, ca 5 cm breda.
Lägg en tesked av ostsmeten i ena änden och vik till en liten triangel.
Fortsätt att vika hela remsan till ett trekantigt paket. Gör likadant med resten
av filoarken och ostsmeten.
Placera trianglarna på ett bakplåtspapper. Pensla ovansidan med smör och
grädda dem gyllenbruna, ca 10-12 minter. Serveras ljumma.

Tips! Det går jättebra att ha dessa ogräddade i frysen och bara ta fram och grädda vid
tillfälle! Känns det lite "pilligt" att göra trekanter smakar det lika bra att göra en
paj och skära i bitar när den svalnat.

Recept och bild: ICA.se

Inga kommentarer: