måndag 12 augusti 2013

Bondsoppa från Toscana


2 rödlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, skivade
3 stjälkar selleri, strimlade
3 morötter, skivade
Olivolja
150 gr rökt sidfläsk, strimlat
1 burk cocktailtomater á 400 gr
150 gr savoykål, i bitar
1 burk stora vita bönor á 400 gr
1 burk matvete á 400 gr
1-1 1/2 liter hönsbuljong
ev 1 skvätt vitt vin
1 knippa bladpersilja, hackad
Salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör
Fin olivolja, surdegsbröd, färskriven parmesan

Förbered grönsakerna - hacka, skär och strimla enligt ingredienslistan.
Hetta upp olja i en kastrull. Fräs rödlök, vitlök, selleri och morötter tillsammans med fläsket i 5 minuter. Tillsätt tomater utan spad, savoykål, bönor med spad och avrunnen matvete. Täck med buljong och kanske en skvätt vitt vin. Sjud i 15 minuter under lock.
Ringla över lite fin olivolja, strö över persilja och smaka av med salt och peppar.
Servera med surdegsbröd och parmesanost.

Inga kommentarer: