1 liten finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2-1 urkärnad och finhackad röd chili
1 msk smör
600 gr pumpakött, skuret i bitar (ca 1 kg hel pumpa)
2 msk hackad ingefära
2 dl mjölk
1 burk kokosmjölk, 400 ml
3 dl vatten
1 1/2 hönsbuljong
2-3 msk citronsaft
Salt och svartpeppar
1 kruka färsk koriander
Skala och ansa lök, vitlök och chili och fräs sedan i smör i en rymlig kastrull på medelhög värme ett par minuter. Tillsätt pumpa, ingefära, mjölk, kokosmjölk, vatten och buljong. Koka upp och låt sjuda 10 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt ev mer vatten om det behövs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera varm med lite färsk koriander.
Recept och bild: Elle Mat & Vin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar