1 ägg
1½ dl jasminris
3 msk fryst ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1½ msk japansk soja
1 msk tomatpuré
1½ tsk socker
2½ tsk sambal oelek
2 tsk ättika (12%)
1 kålrabbi
1 msk socker
2½ msk japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
300 gr fläskkarré
Olja
½ burk sesamfrön
259 gr (tinad) bladspenat
Olja
1 msk fryst ingefära
1 krm salt
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner ägget och låt koka 7 minuter. Häll av och spola i kallt vatten.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ingefära i en liten bunke. Blanda med pressad vitlök, soja, tomatpuré, socker, sambal oelek och ättika. Lägg hälften av dressingen i en skål och spara till servering.
Skala och tärna en kålrabbi (ca 1x1 cm) och blanda ner resten av dressingen.
Blanda socker, soja och pressad vitlök i en bunke. Strimla fläskkarré och blanda ner i sojamarinaden.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg upp en skål.
Fräs det marinerade köttet, inklusive marinad, i lite olja i en stekpanna 4-5 minuter, tills köttet är helt genomstekt och marinaden kokat in och blivit karamelliserad.
Fräs tinad bladspenat i lite olja i en stekpanna 2-3 minuter. Krydda med rostade sesamfrön, ingefära och salt.
Skala och halvera det kokta ägget.
Servera sojastekt fläskkarré med ris, marinerad kålrabbi, sesamstekt spenat och ett halvt löskokt ägg. Toppa med resten av de rostade sesamfröna.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar