2 portioner
½ knippe bladpersilja (även stjälkarna)
1 citron, skalet
1 dl rysk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
4½ dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 paket saffran
1½ dl risoni
½ rödlök
1 röd paprika
1 tomat
200 gr chorizo
2 pressade vitlöksklyftor
Olivolja
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 krm salt
Grovhacka bladpersilja. Lägg i en mixerbunke tillsammans med finrivet skal från en citron, yoghurt, pressad vitlök och salt. Mixa med stavmixer.
Koka upp vatten, grönsaksbuljong och saffran i en kastrull. Tillsätt risoni och koka 10-12 minuter.
Klyfta rödlök. Skär paprika och tomat i mindre bitar. Halvera den använda citronen. Skär chorizo i mindre bitar.
Stek citronhalvorna med snittytan nedåt i lite olja i en het stekpanna, de ska få tydlig stekyta. Lägg upp på ett fat.
Stek chorizo och pressad vitlök i lite olja i den använda stekpannan, 4-5 minuter. Tillsätt paprika, tomat och rödlök. Krydda med paprikapulver, cayennepeppar och salt. Stek i ytterligare 1-2 minuter.
Blanda saffranskokt risoni med chorizofräs. Servera med citron och persiljeyoghurt.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar