2 portioner
500 gr färskpotatis
½ ask frusen persilja
100 gr morot
100 gr palsternacka
½ gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 paket saffran
1 tsk hel kummin
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
1/4 tsk harissa
2 krm salt
1 msk rödvinsvinäger
½ burk krossade tomater
3½ dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk honung
5 dl vatten
2 msk salt
300 gr torskrygg
½ förpackning sockerärtor
1 dl rysk yoghurt
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar (2x2 cm). Skiva lök.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs alla grönsaker och pressad vitlök 1-2 minuter. Tillsätt saffran, kummin, timjan, tomatpuré, harissa och salt. Fräs ytterligare 1-2 minuter.
Blanda ner vinäger, krossade tomater, vatten, buljongtärning och honung. Låt sjuda 12-15 minuter.
Blanda vatten och salt i en bunke. Skär torsken i mindre bitar och lägg ner i rimlagen. Låt rimma 5-7 minuter. Häll bort rimlagen.
Halvera sockerärtor på längden. Blanda ner torskbitar, sockerärtor och yoghurt i grytan och sjud under lock 3-4 minuter.
Blanda den kokta potatisen med persilja och servera till fiskgrytan.
Recept och bild: Linas matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar