onsdag 29 april 2015

Knaperstekt fetaost med dilltabbouleh och hummus


2 portioner

1 1/4 dl bulgur
1/2 rödlök
1/2 kruka persilja
1/2 kruka dill
1/2 gurka
1/2 ask körsbärstomater
1/4 citron
1 krm spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 1/2 krm salt

1/2 burk kikärter
1 vitlöksklyfta
1/4 citron
1 1/2 msk vatten
1 msk olivolja
1 krm cayennepeppar
1 krm spiskummin
1 1/2 krm salt

Vetemjöl
1 ägg
Ströbröd
1 förpackning fetaost
1/2 citron

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Häll den kokta bulguren i en rymlig skål för att svalna.

Lägg sköljda och avrunna kikärter i en mixerbunke. Pressa ned vitlök. Tillsätt pressad citron, vatten, olivolja, cayennepeppar, spiskummin och salt. Mixa till en slät röra med stavmixer.

Finhacka rödlök, persilja och dill. Skala och tärna gurka. Klyfta körsbärstomater och lägg allt i skålen med bulgur. Blanda ner saft av citron, spiskummin, cayennepeppar och salt.

Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp ägget på en annan tallrik och lägg ströbröd på en tredje. Vänd fetaosten i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Stek osten frasig i en stekpanna i olivolja, 1.2 minuter per sida. Stek även den halva citronen bredvis osten 1-2 minuter med snittytan nedåt.

Halvera den nystekta fetaosten. Pressa gärna lite stekt citron över.

Recept och bild: Linas Matkasse för två


Inga kommentarer: