onsdag 29 april 2015

Chicken Garam Masala med grön chili och gurkyoghurt


2 portioner

1 3/4 dl basmatiris
1 msk garam masala
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
300 gr kycklinglårfilé

1/4 gurka
1 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm spiskummin

1/2 ask körsbärstomater
1 grön paprika
1/2 röd lök
1/2 grön chili
2 grovhackade vitlöksklyftor

Koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda garama masala, paprikapulver, cayennepeppar och salt i en bunke. Skär ca 300 gr kycklinglårfilé i mindre bitar och blanda ner i bunken.

Skär gurka i små tärningar och lägg i en skål. Blanda i grekisk yoghurt, pressad vitlök, salt och spiskummin.

Halvera körsbärstomater. Klyfta den gröna paprikan och rödlöken. Skrapa bort kärnhuset från den gröna chilin. Grovhacka chili vitlök.

Stek kycklingen i lite olivolja i en stekpanna 3-4 minuter. Tillsätt paprika, rödlök, chili och vitlök. Krydda med salt och fräs ytterligare 1-2 minuter. Blanda ner tomaterna och fräs ca 1/2 minut.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: