söndag 25 november 2012

Dinner rolls


4 msk 45° varmt vatten
2 paket torrjäst
3,5 dl 45° varm mjölk
100 gr smält smör
4 msk socker
2 tsk salt
3 stora ägg
14-15 dl mjöl

Häll det varma vattnet i en liten skål. Häll i torrjästen och låt det stå tills det börjar skumma, ca 5 minuter.
I en stor skål, vispa ihop mjölk, smör, socker, salt och 2 ägg. Tillsätt jästen och därefter rör i mjölet lite i taget. Arbeta degen 5-10 minuter tills den är slät och elastisk. Låt jäsa ca 1 timme under plast eller jäsduk till dubbla storleken.
Smöra insidan av en ca 30x20 cm form med hög kant. Dela degen i två delar. Rulla degen till en 40 cm lång längd och dela i 15 delar. Rulla bullar av degen och lägg i formen. Låt jäsa i 1 timme till dubbla storleken alternativt ställ in formen i kylen och kalljäs, ta fram i god tid innan gräddning för bästa resultat.
Värm ugnen till 190°. Vispa ägg och pensla på bröden. Grädda i ugn i ca 20 minuter. För bästa resultat rotera formen efter halva tiden och ställ formen högt upp första halvdelen och längst ned andra. Låt bröden svalna något innan servering.


Recept och bild: Martha Stewart


Inga kommentarer: