söndag 25 november 2012

Pajdeg


3 dl mjöl
½ tsk salt
½ tsk socker
100 gr kallt smör, i bitar
2-4 msk iskallt vatten


Blanda mjöl, salt och socker i en matberedare (fungerar utmärkt med Kitchen Aid och flatblandaren). Tillsätt smöret och mixa tills grov deg. Tillsätt isvattnet en msk i taget under tiden maskinen går. Mixa degen tills den håller ihop och inte är våt eller kladdig. Se upp med att mixa för länge. Om degen fortsatt är smulig, tillsätt mer isvatten, en matsked i taget. Kyl minst 1 timme innan användning.
Klä formen med pajdegen, låt en liten kant vara kvar som du kan forma. Kyl ca 30 minuter och upp till en dag.
Sätt ugnen på 200°. Klä pajdegen med folie eller fyll med torkade ärtor och baka av i ugn ca 20 minuter. Låt svalna.

Tips! Pajdegen går utmärkt att frysa i upp till 3 månader.

Recept och bild: Martha Stewart

Inga kommentarer: