söndag 25 november 2012

Caramel nut tart


Pate sucrée
100 gr smör
8 msk ljust muscovadosocker
2 msk socker
6 msk honung
2 msk grädde
300 gr blandade nötter; hasselnöt, pistage, mandel, pekannöt, cashew, paranöt.
1tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)

Sätt ugnen på 190°.
Klä formen med pajdegen, ta bort deg som hänger över kanten. Kyl ca 30 minuter.
Klä pajdegen med folie eller fyll med torkade ärtor och baka av i ugn ca 25 minuter. Ta bort folie eller ärtor och baka ytterligare 10 minuter.  Låt svalna. Sänk värmen till 160°.
Lägg smör, socker gånger två, honung och grädden i en tjockbottnad kastrull och koka upp på hög värme. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter. Tillsätt vanilj och nötter och ta av från spisen. Häll fyllningen i pajskalet.
Baka pajen i mitten av ugnen tills fyllningen börjar bubbla, ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Tips! Pajdegen går utmärkt att frysa i upp till 3 månader.

Recept och bild: Martha Stewart 

Inga kommentarer: