600 gr kycklinglårfilé alt. bröst i bitar
2 gula lökar, klyftor
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1½ msk curry
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingfond, utblandad från koncentrat
Maizena till redning (valfritt)
Smör
Salt
Basmatiris
Valfria tillbehör
Koriander
Lime
Mango
Vårlök
Avokado
Jordnötter
Cashewnötter
Rostad kokos
Gurka
Chili
Bladspenat
Fräs kyckling, lök och curry i smör i en stor stekpanna eller stekgryta 5 minuter på medelvärme. Det behöver inte få så mycket färg utan bara bli lätt tillagat.
Pressa i vitlök. Häll på grädde och fond, låt småkoka i 5-10 minuter. Red med Maizena om det önskas. Smaka av med salt.
Servera med nykokt ris och valfria tillbehör.
Tips!
Smaksätt riset med gurkmeja och kyckling- eller grönsaksbuljongtärning. Och varför inte några kardemummakärnor.
Inspiration recept och bild: Tommy Myllymäki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar