2 portioner
1 3/4 dl jasminris
2 tsk japansk soja
1 tsk balsamvinäger
1 tsk majsstärkelse
300 gr kycklinglår
1 bit ingefära (ca 2-3 msk)
2 tsk socker
1 msk balsamvinäger
1 msk sesamolja
1 tsk majsstärkelse
2 tsk japansk soja
2 tsk kinesisk soja
1½ dl vatten
3 vitlöksklyftor
Olja
½ påse jordnötter (ca 25 gr)
1 röd chili
1/3 purjolök
½ förpackning sugarsnaps
½ röd lök
Sesamolja
1 kruka tatsoi
1 krm salt
Chili flakes
Koka jasminris enligt anvisning på förpackning.
Blanda soja, vinäger och majsstärkelse i en bunke. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar och blanda ner i marinaden. Låt marinera 15-20 minuter.
Finriv ingefära. Lägg i en bunke och blanda med socker, vinäger, sesamolja, majsstärkelse, soja x 2 och vatten.
Stek den marinerade kycklingen och 3 pressade vitlöksklyftor i en stekpanna med olja 3-4 minuter. Tillsätt såsen och låt koka ihop, 1-2 minuter. Dra stekpanna från värmen och strö över jordnötter.
Strimla chili och purjolök. Halvera sugarsnaps på längden. Klyfta lök.
Hetta upp lite sesamolja i en annan stekpanna. Fräs sugarsnaps, purjolök, chili och lök ca ½ minut. Tillsätt tatsoi och fräs ytterligare ½ min. Krydda med salt och eventuellt lite chili flakes (beroende på hetta i den färska chilin).
Servera Kung Pao chicken med sesamfräst tatsoi och nykokt jasminris.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar