500 gr potatis
Olja
Salt
Svartpeppar
20 gr riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl rysk yoghurt
2 tsk dijonsenap
1½ msk vatten
1½ krm salt
Svartpeppar
1 burk tonfisk (avrunnen)
1 förpackning bacon
100 gr mixtomater
1/4 gurka
1 kruka krispsallad
½ burk kronärtskocka (avrunnen)
Värm ugnen till 250 grader.
Kvarta potatis. Lägg i en ugnsform och blanda med olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
Blanda riven parmeanost, pressad vitlök, yoghurt, senap, vatten, salt och nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner tonfisk i dressingen.
Strimla bacon och stek knaprig i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Halvera tomaterna och skär gurka i mindre bitar. Bryt sallad i mindre bitar. Lägg allt i en stor skål och blanda med kronärtskocka, rosta potatis och caesardressad tonfisk.
Servera den ljumna salladen med knaperstekt bacon.
Recept och bild: Linas Matkasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar