måndag 4 mars 2019

Ljummen sallad med caesardressad tonfisk, knaperstekt bacon och marinerad kronärtskocka

2 portioner

500 gr potatis
Olja
Salt
Svartpeppar

20 gr riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl rysk yoghurt
2 tsk dijonsenap
1½ msk vatten
1½ krm salt
Svartpeppar
1 burk tonfisk (avrunnen)

1 förpackning bacon

100 gr mixtomater
1/4 gurka
1 kruka krispsallad
½ burk kronärtskocka (avrunnen)

Värm ugnen till 250 grader.

Kvarta potatis. Lägg i en ugnsform och blanda med olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Blanda riven parmeanost, pressad vitlök, yoghurt, senap, vatten, salt och nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner tonfisk i dressingen.

Strimla bacon och stek knaprig i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

Halvera tomaterna och skär gurka i mindre bitar. Bryt sallad i mindre bitar. Lägg allt i en stor skål och blanda med kronärtskocka, rosta potatis och caesardressad tonfisk.

Servera den ljumna salladen med knaperstekt bacon.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: