söndag 9 mars 2014

Carnitas


1 kg fläskkarré
1 msk cayennepeppar
1 msk chilipulver
1 msk torkad oregano
2 tsk salt
1 pressad apelsin
1 pressad lime
1 msk soja
5 hackade vitlöksklyftor
1/2-1 liter coca cola (ej light)

Skär fläskkarrén i mindre bitar. Blanda ihop de torra kryddorna. Klappa in kryddblandningen i köttet och blanda i vitlök samt apelsin- och limejuicen och soja. Låt marinera minst 1 timme, men helst över natten.
Lägg köttet i en gryta och häll på coca cola så att det precis täcker köttet. Låt köttet småputtra på spisen i ca 2 timmar under lock. Ta bort locket och låt koka 1 timme till så vätskan kokar in. Köttet är klart då det lätt ramlar isär.

Servera med mango- och chilisalsa, pico de gallo, guacamole och massor av koriander i hembakta tortillabröd.

Recept: Jonas Cramby

Inga kommentarer: