söndag 9 mars 2014
Hembakta vetetortillas
8 stycken
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vegetabilisk olja
1 dl varm standardmjölk
Blanda samman de torra ingredienserna. Häll långsamt över den varma mjölken. Blanda till en kletig deg. Knåda på ett mjölat bord i ca 2 minuter, lägg tillbaka i skålen och täck med fuktig kökshandduk. Låt vila i 20 min. När degen vilat färdigt delar du den i 8 delar och rullar till små bollar. Lägg på ett fat, täck och låt vila i 10 min. Kavla sedan ut bollarna till runda tortillabröd som du förvarar övertäckta tills det är dags att tillaga dem. Stek dem i en torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida och servera dem á la minute om du vill vara tjusig. Annars kan de värmas upp igen i ugnen precis innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar