tisdag 30 juli 2013

Linguine alle Vongole


300 gr pasta Linguine
1 kg hjärtmusslor
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1/4 tsk röda chiliflingor
2 dl torrt vitt vin, typ Sauvignon Blanc eller Pinot Gris
Citronjuice av 1 citron
1 knippe bladpersilja
3 msk smör
Salt och peppar

Koka upp vatten och koka pastan al dente enligt anvisningar. Under tiden som pastan kokar, skölj musslorna och kasta bort de som är skadade eller öppna.
Hacka löken och vitlöken och fräs tillsammans med chiliflingorna i olivolja i en panna med lock.
Tillsätt musslor, vin och citronjuice. Lägg på locket och koka tills musslorna öppnat sig, ca 5-6 minuter. Skaka om pannan då och då. Släng de musslor som inte öppnat sig.

Blanda ner den kokta pastan med musslorna. Smaksätt med hackad persilja, salt och peppar.

Bild: ICA.se

Inga kommentarer: