4 portioner
900 gr lax, delat i fyra bitar
1 msk olivolja
1 msk salt
1 tsk malen koriander
1 tsk malen kummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk svartpeppar
Avocadosalsa
1 avocado, skivad
1 liten rödlök, skivad
1 mild röd chili, skivad eller tärnad
Juice från 2 lime
3 msk olivolja
2 msk koriander, finhackad
Salt
Blanda salt, koriander, kummin, paprikapulver, lökpulver och svartpeppar. Gnid in laxen med kryddblandningen och olivolja. Kyl i minst 30 minuter. Sätt på grillen och låt den bli varm.
Blanda försiktigt ihop avocado, lök, chili, koriander, limejuice, olivolja och salt i en skål. Kyl tills servering.
Grilla laxen och servera toppad med avocadosalsa och ris.
Källa: Laylita.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar