tisdag 4 december 2018

Rostad spansk potatissallad med chorizo och rökt paprikayoghurt

2 portioner

400 gr potatis
1 röd paprika
2 pressade vitlöksklyftor
Olja
2 krm salt
Svartpeppar
1/4 förpackning surdegspavé eller annat bake off bröd
½ förpackning pimientos de padron
200 gr chorizo, färsk
½ citron
2/3 ruccola

1 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
3/4 tsk paprika rökt
1 krm salt

Värm ugnen till 250 grader.

Halvera potatisen och skär paprikan i grova bitar. Lägg allt på en plåt och blanda med pressad vitlök, lite olja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 15-20 minuter.

Tärna surdegspavé. Lägg brödbitarna och pimientos de padron på plåten och rosta allt ytterligare 10 minuter.

Blanda yoghurt, pressad vitlök, paprika rökt och salt i en liten skål.

Stek chorizo runtom och den halva citronen på snittytan i en stekpanna med olja. Lägg över på plåten med potatis och tillaga klart i ugnen 10-12 minuter, tills korven är helt genomstekt (innertemp72 gr).

Blanda de rostade grönsakerna med ruccola.

Servera chorizo med rostad potatissallad, stekt citron och rökt paprikayoghurt.

Recept och bild: Linas Matkasse

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Vad är surdegsparvé? Vill gärna prova receptet låter så gott

Beatrice sa...

Hej, Pavé är ljusa småbröd bakat med surdeg. Finns att köpa hos Willys, men går att byta ut mot annat bakeoff bröd.