tisdag 4 december 2018

Kronärtskocksfylld kycklingfilé med fänkål- och persiljerisotto

2 portioner

½ burk marinerad kronärtskocka (avrunnen)
1/4 knippe bladpersilja
300 gr kycklingfilé
2 krm salt
Svartpeppar
Smör

5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
½ fänkål
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 3/4 dl arborioris
Olja
1 dl vitt vin

1/4 knippe bladpersilja
30 gr Grana Padano
1 msk rumsvarmt smör

1/4 ask ruccola
½ burk marinerad kronärtskocka (avrunnen)

Värm ugnen till 175 grader.

Lägg kronärtskocka och persilja i en mixerbunke. Mixa ihop till en röra med stavmixer.

Skär horisontellt snitt på kycklingfiléerna. Vik ut kycklingen och krydda med salt och nymald svartpeppar. Fyll med kronärtskocksfyllning och rulla ihop till en rullad. Fäst med tandpetare.

Stek kycklingrulladerna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen 13-16 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72 grader).

Koka upp vatten och kycklingbuljong i en liten kastrull. Dra från värmen.

Finstrimla fänkål. Finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med arborioris i en stekgryta. Tillsätt vin och låt koka in. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.

Finhacka persilja och finriv ost. Lägg i en skål tillsammans med rumsvarmt smör. Mosa ihop till en röra med gaffel.

Blanda ruccola och resterande kronärtskocka i en skål.

Blanda ner persiljaröran i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Servera med kronärtskocksfylld kyckling och sallad.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: