450 gr potatis
2 msk fryst dill
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
1/2 rödlök
1 morot
1/2 kruka oregano
1/2 dl vitvinsvinäger
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 fänkål
1 dl gräddfil
1/2 dl fryst dill
1 1/2 krm salt
250 gr varmrökt lax
Sätt ugnen på 175°.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Klyfta rödlök. Skala moroten. Hyvla långa remsor av moroten med en potatisskalare.
Pickla grönsaker: Koka upp vitvinsvinäger, socker och salt i en liten kastrull. Blanda ner morot och rödlök och låt sjuda ca 1/2 minut. Häll upp allt i en skål.
Halvera fänkålen. Skär bort roten och finstrimla sedan fänkålen. Lägg i en skål och blanda med gräddfil, dill och salt.
Dela den varmrökta laxen i 2 portionsbitar och lägg i en ugnsform. Värm mitt i ugnen 6-8 minuter.
Blanda den kokta potatisen med lite olivolja, flingsalt och dill.
Häll bort lagen från de picklade grönsakerna. Blanda grönsakerna med grovhackad färsk oregano.
Servera till varmrökt lax, fänkålsslaw och dilldressad potatis.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar