torsdag 4 juni 2015

Mexican chilisandwich med chipotle och stekt hjärtsallad


2 portioner

1/2 orange paprika
1/2 rödlök
1 lime
1 krm salt

1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 gr beef chipotlefärs (Taylors & Jones)
Olivolja
1 msk tomatpuré
1/2 msk torkad oregano
2 krm salt

2 hjärtsallad
2 hamburgerbröd
1/2 dl gräddfil

Salsa: Tärna paprika och finhacka rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med finrivet skal från 1 lime och pressad saft från halva limen. Krydda med salt.

Finhacka gul lök och vitlök. Bryn löken tillsammans med färsen i lite olivolja i en stekgryta, 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré, oregano och salt. Fräs ytterligare 3-4 minuter.

Halvera hjärtsallad. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg ner salladen med snittytan ner. Stek 1 minut, vänd på salladen och stek ytterligare 1/2 minut. Krydda med lite salt. Lägg upp salladen på ett fat. Låt stekpannan stå.

Rosta hamburgerbröd hastigt i stekpannan.

Klyfta resten av den använda limen. Fyll hamburgerbröden med chipotlefärs, salsa och gräddfil. Servera tillsammans med stekt hjärtsallad och limeklyfta.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: