torsdag 4 juni 2015

Provencalsk sallad med löskokt ägg, kaprisdressing och krutonger


2 portioner

450 gr potatis
1/2 orange paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 hamburgerbröd

2 ägg

1 burk kapris, 55 gr (avrunnen)
1/2 msk dijonsenap
1/2 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil

150 gr haricots verts
1 hjärtsallad

Sätt ugnen på 250°.

Skär 450 gr potatis i små klyftor. Skär paprika i mindre bitar. Klyfta rödlök och skär hamburgerbrödet i tärningar. Lägg potatis, paprika och rödlök i en ugnsform. Blanda ner pressad vitlök, olivolja, salt och svartpeppar. tillaga i övre delen av ugnen 20 minuter. Tillsätt brödtärningarna och tillaga allt i ytterligare 5-6 minuter.

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner 2 ägg i det kokande vattnet. låt koka 7 minuter. Spola äggen i kallt vatten. Skala äggen.

Lägg 1/2 burk kapris, dijonsenap, vitlök och gräddfil i en mixerbehållare. Mixa med stavmixern.

Koka haricots verts 1-2 minuter i lättsaltat vatten.

Skär hjärtsallad i mindre bitar och lägg på ett fat. Blanda med rostad potatis, krutonger, rostade grönsaker och haricots verts.

Halver de kokta äggen. toppa salladen med ägg och 1/2 burk kapris. Servera tillsammans med kaprisdressing.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: