100 gr ekologiskt vetemjöl
150 gr vatten
50 gr rivet äpple eller ekologisk honung
Koka upp vattnet och låt svalna till 40°. Riv äpple.
Blanda mjöl, vatten och äpple (eller honung) i en 5 dl glasburk och rör om. Konsistensen ska vara trögflytande. Lägg på lock men skruva inte åt locket.
Låt stå varmt, 22-26° i 4 dagar. Rör om morgon och kväll.
Dag 2 kväll: Tillsätt 50 gr ekologiskt vetemjöl och 40 gr ljummet vatten. Konsistensen ska vara trögflytande.
Dag 4 kväll: Om den är bubblig och lite dallrig i konsistensen så är den klar. Om den inte är det så häll ut allt utom 50 gr och gå till dag 2 kväll.
Om den är klar så kan den förvaras i kylen och matas en gång i veckan, eller frysas in.
Källa: www.bakasurdeg.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar