torsdag 12 maj 2016

Rostbiff med yoghurtbéarnaise, haricots verts och lökringar


2 portioner

450 gr hel potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar

1/2 schalottenlök
1 dl rysk yoghurt
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk fryst persilja
1 msk torkad dragon
1 1/2 krm salt

1/2 schalottenlök
1 msk fryst persilja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja
1 1/2 krm salt
150 gr haricots verts

30 gr rostbiff
Salt
Svartpeppar

2 msk vetemjöl
2 krm salt
3 msk vatten
1 gul lök
Olja

Sätt ugnen på 250°.

Blanda potatis  med olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 25-30 minuter.

Finhacka lök och lägg i en skål. Blanda ner yoghurt, äggula, senap, persilja, dragon och salt.

Finhacka lök och lägg i en skål. Blanda med persilja, rödvinsvinäger, olivolja och salt. Koka haricots verts 1-2 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och spola kallt. Blanda ner bönorna i vinägretten.

Skär rostbiffen i två portionsbitar. Krydda med salt och svartpeppar. Stek 1-2 minuter per sida i lite olivolja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen 8-12 minuter (låt köttet vila en stund före servering).

Blanda vetemjöl, salt och vatten i en bunke. Skiva lök i cm-tjocka skivor och banda ner i bunken.
Stek lökringarna krispiga i en stekpanna med olja. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera rostbiff med yoghurtbéarnaise, rostad potatis, haricots verts och lökringar.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: